Click here for Myspace Layouts

Rabu, 19 Oktober 2011

1 hari di upsi











Logo Kami !



ini..logo kumpulan kami..(SNSD)...hasil daripada kraftangan kumpulan ahli kami...bulatan kt belakang tu..bermakna...bumi yg kami BAKAL jelajahi...(INSYAALLAH)...roket itu bermaksud kenderaan yg membawa kami mengelilingi dunia...SNSD...bermakna...saya nak satu dunia...satu dunia ni akan kami terokai HEHE ! Dalam mimpi jer ! hehe !...

                                                                              _

                                                                              _

                                                                              _
kami harap semua rkn2 dapt mempunyai impian seperti kami....(CONTOHI LA KAMI..)..HEHE!...jadi tanamlah cita2 anda..

LAWATAN KE UPSI...

sebahagian tgktn 3..telh melawat ke upsi pasaL ari ini...eermm...memang meriah dalm bas...mcm2 isu dikeluarkan..dalam bas..contohye...bas ni tk stabil ke,jadi Pemandu pelancong la,bAbai org uar la....n...mcm2 agi la..kami dapt merekod video yg di sedikan oleh kumpulan kami...hasil daripada ceramah yg di dengar di dalam DEWAN E-LEARNING...



video


                                                        SEDIKIT VIDEO TENTANG UPSI


harap2 dri video tersebut..kwn2 semua dapt sesuatu yg baru..untuk mase akn dtg...kami berkongsi kpade rkn2 yg tidak berpelunag untuk mengikuti lawatan tersebut...

Saat pertubuhan kumpulan SNSD…

start hari rabu kiteorg da mulekan aktiviti. . hari rabu kiteorg mule menyanyi kat atas pentas. . wahh malu malu. . tapi naseb x sampai giliran kiteorg,dah rehat. . haha ! lepas rehat kiteorg g surau tok teruskan aktiviti. .




                                             HARI BERIKUTNYA. . .

Pada 13.okt.2011…ade satu game yg mencabar kami..n…mendebarkan hati anggota kumpulan kami….hasil daripada idea cikgu suraiyah n guru2 yg lain….kami ditugaskan supaya  menghantar wakil kumpulan…yg dipanggil (DUTA)…kami menghantar hajar sbgi duta kami….cikgu mengarahkan sesuatu pada duta kami…tapi kami dilarang untuk menanyakan ape2  tentang ape yg ckgu suruh…kata ye..nanti…(KENE POTONG MARKAH)…jadi kami takut kne potong markah..kami menjahit la mulut kami..masing2….hehehe….duta disuruh mengisi air di  dalam belon…hhhmmm….secara tidak langsung..2 belon kami TERpecah….jadi ditolak la markah sikit….4 markah je pun..hehehe…(DALAM KEADAAN BERLAGAK)…..
Kemudian, kami disuruh oleh duta untuk berdiri dalam kumpulan yg berbentuk bulatan..dan...kami semua diminta mengangkat kerusi..dan..disuruh  pegang kerusi tersebut…serta kami diikat dengan benang…kami semua dalam keadaan yg (berdebar dan tertanya2)..ape yg bakal jadi…
Seterusnye,kami diminta mengikut kumpulan yg sebelum kami…kami berjaga2 supaya benang yg dililit pada badan kami itu…tidak terputus….kami mengharungi  jalan2 yg berliku…(haha..tipu je..)..dengan penuh kesabaran….setelah Berjaya menrentasi halangan yg diberi…kami sampai digarisan penamat..dgn menyanyikan lagi rakyat yg bertajuk (tepuk amai2..)
Sesudahnye..kami diminta membuka lilitan benang tersebut….kami berasa lega…(DALAM KEADAAN SELESA)…kami disuruh supaya menyanyikan lagu rakyat sekali lagi..tapi kami tukar lagu baru..iaitu…(SIPUT)…eerrmm…hampir dpt sambutan..habis je aktiviti itu…kami dibaling belon yg berisi air oleh duta kami…(PERRRRHHH)…bsh la Gile seluar aten jer…kami skit je kne..…best la jugak..ari tu….
Aakkhhiirr…sekali….kami diumUnkan BUKAN pemenang…tk pe la..(dlm keadaan sedih)..mungkin tk de rezeki  kot….tk pe…USAHA TANGGA KEJAYAAN…



                                               PADA HARI ISNIN DAN SELASA

Kami telah diarahkan untuk membuat blog dan facebook ! perghh ! PONING2 ! Satu hari uh kiteorg dalam bilik ICT mengadap netbook jea . . kami telah agihkan orang untuk buat facebook dan blog..semua dapt berikan kerjasama!...masing2 mengeluarkan idea untuk menbuat FB n blog...ye la..masing2punye pendapat..jadi kami msti la...menghormati pendapat org antara satu sama lain..(KATA NYER !)

Pengagihan kumpulan SEMENTARA…

selepas jea habis pulangkan buku kami disuruh untuk pergi ke surau(DEWAN) ! Kami disuruh bratur dalam kiraan 10 orang dalam satu barisan !hehe . . ntah ekot ntah x ! kemudian kami disuruh untuk mengira dari 1 until 7. . hehe ! (SPEKING JUP !) selang jea 15 minit,kami diarahkan untuk membuat LOGO ,MISI ,PERATURAN KMPULAN  DAN NAMA KUMPULAN ! 








               2O MINIT KEMUDIAN......

Kami diarahkan untuk membentangkan hasil perbincangan kami td ! HEHE ! CUAK EDENNN !  getar2 dah lutut . . hehe. .





               Beberapa MINIT kemudian . . .



KAMI diarahkan untuk membuat kumpulan yang tetap..Selang beberapa minit kemudian. . TERBITLAH SNSD ! HEHE ! tepat sahaja jam 1.05, Kami ape lagy ,BALIK ARR! HAHA !

Selasa, 18 Oktober 2011

TABIAT PEMAKANAN ORANG YANG CEMERLANG


}   Makan 70 % makanan mentah dan 30% makanan bermasak
}   Banyakkan pengambilan bahan-bahan yang tidak bermasak seperti sayuran,bijiran.buahan    dan kekacang
}   Ambil secara sederhana makanan seperti daging termasuk ayam
}   Elakkan makan organ dalaman haiwan
}   Kurangkan makanan yang diawet, junk food, lemak, gula dan garam.

TEKNIK MENJAWAB SOALAN STRUKTUR


}       Jawapan berdasarkan pokok soalan.
}       Jawab dengan rangkaian ayat yang pendek, sepatah perkataan atau satu angka sahaja.
}       Elakkan ayat yang lengkap dan panjang
}        Langkah perhitungan perlu diktunjukkan untuk soalan pengiraan

KESILAPAN DALAM PEPERIKSAAN


}   Pelajar tidak memperuntukan masa untuk membaca arahan
}   Pelajar tidak membaca semua soalan
}   Pelajar tidak merancang masa dengan baik
}   Pelajar tidak membuat kerangka jawapan
}   Pelajar menggunakan bahasa berbunga-bunga dan istilah yang kabur
}   Pelajar menyalin semula soalan
}   Pelajar tidak menjawab sebahagian soalan





pesanan dari kami.....SNSD...

Isnin, 17 Oktober 2011

NEW BLOG!!!

assallammualaikum!!
blog nie bru jew dihasilkan...

name blog nie..
adalah!!!
seperti yg tertera diatas
SNSD
apew maksudnye erk???
maksudnya ialah
Saya Nak Satu Dunia...

group nie x rmai pon members..
adew dlm 10 org jew..
hihihihi....
nk tau spew members nye??

teruslah bersama blog nie erk...

k la...
papew pon
peace no war...
<miera>